Announcement

Collapse
No announcement yet.

Hejsan!

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Visa
Clear All
new posts

 • Hejsan!

  Igår debuterade Helge Eyser som skribent i dNU (förkotning för debattsidan.nu). Han skrev om Allmänna Arvsfonden. Den är ibland girig och brutal mot enskilda personer när den lägger beslag på arv, och i andra änden öser den ut pengar på idiotier och förskräckligheter.

  Under natten har vi fått flera nya delfora. Trådar flyttas runt, nya skrivs, men flera nya delfora gapar också tomt. Än så länge...

  Och så undrar jag på en sak: Stämmer det att Piratpartiet är motståndare till egendomsrätten?
  Last edited by Filip Björner; 01-03-2020, 06:25 AM. Reason: Lade till meningen om Piratpartiet.

 • #2
  Jag tror bannemig att Piratpartiet åtminstone är motståndare till en viktig del av egendomsrätten ifråga omintellektuell egendom - nämligen låtskrivares rätt till musiken de komponerar! Piratpartiet vill mig veterligen röja vägen för kreti och pleti att bara ta för sig av frukterna av låtskrivarnas arbete genom att helt enkelt ladda ner musik alldeles gratis från nätet.
  Last edited by henriku; 01-26-2020, 05:46 AM.

  Comment


  • #3
   Utöver den uppenbara kärnfrågan så har inte Piratpartiet någon nattväktarstat (eller något som närmar sig en nattväktarstat) på agendan. De stödjer väl blandekonomi med starka välfärdsinslag, precis som de flesta svenska partier.

   Comment


   • #4
    Hej Khepera,

    Jo, jag tror att Piratpartiet består av unga som lutar åt det socialistiska, och kanske också anarkistiska (dock inte nyliberala) hållet. De är en yttring av den nya vänstern.

    De tycker om socialismens förakt för den private egendomsrätten - men de vill att det ska vara fritt fram för varje enskild person att ta för sig av andras egendom. M.a.o. de vill de, till skillnad från gammaldags socialister, inte att staten skall ha ett monopol på stjälandet av privat egendom.

    Och de kanske inbillar sig också att det de håller på med, när de ladder ner musik från nätet utan att betala, ej utgör stjälande - då de inte stjäler någon fysisk entitet, som t.ex. grannens smycken. De kanske är konkretbundna och ej klarar av att fatta en sådan abstraction som "intellektuell egendom".
    Last edited by henriku; 01-26-2020, 05:47 AM.

    Comment

    Working...
    X