Announcement

Collapse
No announcement yet.

Principernas makt

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Visa
Clear All
new posts

 • Principernas makt

  Många svenska jobbare älskar att odla ”Robin Hood-myten”. De inbillar sig att det är en form av rättvisa då staten stjäler från de rika och sedan ger rovet till jobbarna. Dessutom inbillar sig dessa jobbare att de själva tjänar på röveriet.

  Detta visar att många svenska jobbare inte fattar logikens roll i tillvaron. Logiken innebär nämligen att principer ”arbetar ut sig” - så att säga. Om och när en princip blir allmänt accepterad kommer den med nödvändighet att så småningom bli tillämpad med mera och mera konsekvens allt eftersom tiden går.

  Om en ondskefull princip blir allmänt accepterad så kommer den att åstadkomma mera och mera ondska – om inte allmänheten vaknar och sedan vågar stå upp och ifrågasätta principen innan det blir för sent.

  Principen att det är rätt att ta ifrån de som har mera och ge rovet till de som har mindre är för närvarande allmänt accepterad i Sverige. Men – varför skall det då bara ”omfördelas” från rika svenskar till svenska jobbare?

  Varför kan inte flumvänstern komma och fråga ”Varför ska det inte också jämnas ut mellan jobbarna och lodisarna, missbrukarna och brottslingarna? De senare är ju sämre ställda än de förra! Och bara ett fåtal reaktionärer säger numera att lodisarna, missbrukarna och brottslingarna har sig själva att skylla på!”

  Socialliberalerna och internationalisterna kan dessutom fråga ”Varför ska det inte jämnas ut mellan jobbarna i Sverige och jobbarna i Tredje världen? Jobbarna i Etiopien och Bangladesh sliter väl minst lika hårt som jobbarna i Sverige? Varför ska jobbarna i Sverige få äta sig mätta varje dag när inte jobbarna i Tredje världen inte får det? Varför inte jämna ut lönerna mellan Sverige och Tredje världen? Det är ju endast ett fåtal reaktionärer som numera säger att fattigdomen i Tredje världen är självförvållad - av Tredje världens av socialismen anstrukna politiska ledare!”

  Miljöaktivisterna och djurens rätts-aktivisterna kan även fråga ”Varför ska det inte också jämnas ut mellan människorna och de övriga djuren? Djuren har väl samma rättigheter som människorna? Varför ska människor få leva bättre än råttor? Det är ju bara ett fåtal reaktionärer som numera säger att det endast är förnuftsförmågan som ger upphov till rättigheter!”

  Så Sveriges egalitärer kommer att driva utjämningsprincipen mera och mera till sin spets. Till slut kommer de svenska jobbarna att bli offrade till förmån för parasiterna i Sverige, de fattiga i Tredje världens samt djuren!

  Frågorna ovan kan te sig löjliga. Men de är logiska – de följer per nödvändighet av den löjliga idé som många jobbare tar för givet. Nämligen att det är rätt att stjäla från de som har mera för att kunna ge till de som har mindre.

  Om inte de avundsjuka bland Sveriges jobbare tänker om i tid – och slutar upp med att förespråka ”Robin Hood-principen” – kommer de så småningom att själva bli offren för den där ondskefulla principen. Och det kommer då att bli alldeles rätt åt dem!
  Last edited by henriku; 05-01-2022, 03:16 AM.
Working...
X