Announcement

Collapse
No announcement yet.

Sveriges demokrati behöver bli ideal

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Visa
Clear All
new posts
  henriku
  Senior Member

 • henriku
  replied
  Svar till kommentar till #5:

  Grejen är vilka grundläggande idéer, d.v.s. filosofi, det är som väljarna tror på. För att rädda friheten måste vi se till att rätt sorts idéer kommer till att dominera kulturen. Frihetens grund är inte majoritetsstyre - utan en rationell filosofi. Jag anser att den filosofi som behövs för att rädda friheten finns här. Jag rekommenderar dig att kolla upp filosofen Ayn Rands författarskap. Kontakten med Ayn Rands idéer förändrade mitt liv till det bättre. Hennes filosofi är en intellektuell guldgruva.

  Leave a comment:

 • Johan Rune
  Junior Member

 • Johan Rune
  replied
  Kommentar till inlägg #4:

  Jag säger inte att demokrati är ett ideal, utan vad ideal demokrati är. Men mitt antagande med idén är dock att demokrati är ett ideal.
  Det du skriver är mycket intressant. Jag skulle vilja lägga till att majoriteten inte bara är starkare därför att de är fler utan för att de även har tillgång till mängder av vapen som polisen och militären har. De har även tillgång till fängelser och människor som ska driva in skatter som inte har betalats.
  En fördel med min idé är att om Sveriges demokrati blir mer ideal så kommer Sverige få lägre skatter givet hur situationen ser ut idag i Sverige. Och skatter är en form av förtryck. Så om demokratin blir mer ideal så blir det mindre förtryck givet hur det är i Sverige idag.
  Mycket av det du skriver är nytt för mig och jag tycker du har rätt.

  Leave a comment:

 • henriku
  Senior Member

 • henriku
  replied
  Kommentar till inlägg #1:

  Demokrati är inte det politiska idealet. Det politiska idealet är frihet - d.v.s. respekt för individens rättigheter. Demokrati är absolut inte liktydigt med frihet. Begreppet demokrati betyder ju majoritetsstyre. Fulltständig, konsekvent demokrati betyder därför obegränsad majoritetsstyre. Obegränsad majoritetsstyre innebär att majoriteten får göra vadhelst den känner för.

  Således kan impopulära minoriteter göras till slavar - såsom den vita majoriteten gjorde de svarta till slavar i den amerikanska södern förr i tiden. Och impopulära minoriteter kan helt enkelt slaktas - såsom majoriteten av tyskarna gjorde möjligt med judarna i Tyskland på 1930-talet (Hitlers förtryck av judarna åtnjöt ett omfattande stöd från det tyska folket under 1930-talet - och de flesta tyskar gjorde i alla fall inte motstånd mot Hitler).

  Demokrati innebär således att det är fritt fram för majoritetsförtryck. Och majoritetsförtryck är egentligen ännu värre än förtryck utövad av en ensam diktator. Hur skall ett ensamt offer för förtrycket kunna ha en snöbolls chans i helvetet att besegra en stor majoritet av folket som förtrycker henne? Om den majoriteten består av flera miljoner medlemmar av svenska folket. Demokrati betyder egentligen nävvälde. Majoriteten härskar i kraft av att de som är flest är starkast - eller hur?

  Demokrati är en variant av kollektivismen - varianten där det härskande kollektivet är majoriteten istället för proletariatet eller Arierna.

  Jag har skrivit om ämnet demokrati på andra platser på den här debattsajten: Majoritetens väl - är den alltid moralisk? och Demokratiskt förtryck .

  Jag säger att Sveriges demokrati - med dess omfattande majoritetsförtryck (Se bara på hur de breda folklagren utplundrar höginkomsttagarna och de rika!) - är en moralisk skändlighet och skall därför absolut inte göras till ett ideal!
  henriku
  Senior Member
  Last edited by henriku; 03-10-2021, 08:08 AM.

  Leave a comment:

 • Johan Rune
  Junior Member

 • Johan Rune
  replied
  Aha, det finns SEKO Sossen!

  Leave a comment:

 • Filip Björner
  Senior Member

 • Filip Björner
  replied
  Vad gäller den sistnämnda aspekten med facket, så går jag gärna med i en organisation typ SEKO Moderaten om det bildas en sådan. Det kan bli en bra motvikt till SEKO Sossen:
  https://www.seko.se/regioner/stockho...s/seko-sossen/


  Leave a comment:

 • Johan Rune
  Junior Member

 • Johan Rune
  started a topic Sveriges demokrati behöver bli ideal

  Sveriges demokrati behöver bli ideal

  Idag är Sveriges demokrati inte ideal. Detta därför att media lutar åt vänster, facken med sina vänsterbudskap når fler än arbetsgivarorganisationernas högerbudskap samt att lärare oftare är vänster än höger. Vidare kanske högerpersoner har svårare att göra sig hörda i sociala medier än vänsterpersoner. Dessa och övriga organisationer påverkar totalt sett befolkningen till att i ökad omfattning ha vänsteråsikter. Detta innebär en miljö där vänsterpolitiker får mer draghjälp till att bli valda än högerpolitiker. Detta medför att det inte är “fair” konkurrens mellan politikerna.

  Det enda kriteriet på att demokratin är ideal är att konkurrensen mellan höger- och vänsterpolitiker är “fair”. Denna idé inspireras av Joseph Schumpeter, som skrev att en demokratis ideala tillstånd inte har “unfair” eller bedräglig konkurrensnedsättning mellan kandidater till politiska poster. Schumpeter visade ett stort intresse för hur befolkningen bildar sina politiska åsikter men det framgår inte av hans text om han har med det i bedömningen av hur ideal en demokrati är.

  För att demokratin i Sverige ska bli ideal så så behöver det vara fler högerpersoner i media och i lärarkåren och som jobbar i Big Tech. För att åstadkomma detta behöver det ske en förändring hos högern. Föräldrar och andra bör uppmuntra barn, ungdomar och unga vuxna som är höger att börja i yrken där befolkningens politiska åsikter påverkas i hög grad. Kanske bör de även uppmuntras till att vara högeraktivistiska i utövandet av dessa yrken (bör de?). De som är vänster bör uppmuntras till att söka sig yrken där åsikter inte påverkas i högre omfattning. Kanske behöver också ett fackförbund startas som stödjer borgarna på motsvarande sätt som dagens fack stödjer vänstern.

  När detta sker kommer befolkningen att påverkas till att rösta mer högerut, och demokratin kommer att bli bättre.

  Gå gärna in på följande sida för att läsa ett manifest och en artikel, båda skrivna av mig, om detta, www.idealdemokrati.org.
Working...
X