Announcement

Collapse
No announcement yet.

Sverige är inte en "riktig" demokrati - tack och lov

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Visa
Clear All
new posts

 • Sverige är inte en "riktig" demokrati - tack och lov

  Emellanåt får man höra någon Socialdemokratisk gräsrot klaga att ”Makthavarna lyssnar inte på oss vanliga människor. Sverige är inte en riktig demokrati!”

  Tja, tack och lov för att Sverige inte är en riktig demokrati! Begreppet demokrati betyder nämligen obegränsat majoritetsstyre – inte bara fria val. I en äkta demokrati gör staten majoritetens vilja – vad det än är som är majoritetens vilja. Därför är det fritt fram för majoritetsförtryck i en äkta demokrati.

  I dagens Sverige har vi en hel del majoritetsförtryck. Vi har dock inte fullständigt obegränsat majoritetsförtryck. Majoriteten i Sverige ger staten i uppdrag att ta ut särdeles höga skatter på sådana impopulära minoriteter som höginkomsttagarna och de rika. Och majoriteten ser till att staten trakasserar minoriteten företagarna och arbetsköparna med en snårskog av byråkratiska regleringar. Men tack och lov går den svenska majoriteten inte så långt som till att ta livet av medlemmarna av impopulära minoriteter. Den nöjer sig med att ”bara” utsätta minoriteterna för ekonomiskt förtryck.

  Dagens Sverige är således inte en fullständig demokrati. Sverige har idag istället en blandning av demokrati och kapitalism.

  Kapitalismen är det sociala system där statens enda verksamhet är att skydda individens oförytterliga rättigheter genom att upprätthålla ett försvar och ett rättsväsende. Inslagen av kapitalism i dagens Sverige medför att staten till en del respekterar de enskilda medborgarnas rättigheter. Det är därför som de enskilda svenska medborgarna idag har i alla fall en del frihet och trygghet.

  Inslagen av demokrati i dagens Sverige håller dock på att förstöra den frihet och trygghet som vi trots allt fortfarande har. När staten tillåts att utsätta impopulära minoriteter för ekonomisk förföljelse går ingen säker i längden. Det finns ju så många olika avseenden i vilka man kan tillhöra en minoritet. Man kan t.ex. vara i minoritet genom att vara rik, fattig, ung, gammal, kommunist, kapitalist, svart, jude, invandrare, handikappad, homosexuell, muslim, katolik, ateist, vänsterhänt, golfentusiast, frimärkssamlare, o.s.v.

  Det gäller därför att stämma i bäcken hellre än i ån. Vi måste göra slut på demokratin - d.v.s. på det obegränsade majoritetsstyret - innan det blir för sent. Vi skall behålla systemet med fria val. Men vi måste också begränsa statens makt med en rationell författning – så att de folkvalda politiska ämbetsmännen inte efter de blir valda kan utöva förtryck å sina väljares vägnar.

  Författningen ska slå fast att statens enda legitima funktioner utgörs av försvaret, polisen och domstolarna – medan alla övriga verksamheter skall tillhöra den privata sektorn. Medborgarna måste vara fredade inte blott och bart mot brottslingars initiering av våld – utan också mot statens dito – för att de ska vara fria att leva sina egna liv efter eget omdöme.

  Det politiska idealet är respekt för individens rättigheter. Inte majoritetsstyre. Det ideala politiska systemet är därför kapitalismen. Inte demokratin.
  Last edited by henriku; 02-18-2022, 01:44 PM.
Working...
X