Announcement

Collapse
No announcement yet.

Opinionsbildning viktigare än röstning

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Visa
Clear All
new posts

 • Opinionsbildning viktigare än röstning

  Det kommer inte att finnas mycket att välja på i nästa riksdagsval i Sverige. Socialdemokraterna vill ju rädda ”välfärds”politiken genom att ännu mera höja skatterna. De räknar med att höjda skatter ger staten mera pengar - som den kan spendera på vård, skola och omsorg.

  Moderaterna, sossarnas främsta någorlunda seriösa (Sverigedemokraterna är ej seriösa) konkurrenter, vill rädda ”välfärd”spolitiken genom att sänka skatterna. De räknar med att sänkta skatter ger Sverige en ökad ekonomisk tillväxt och ger därmed staten ökade skatteintäkter - som den kan spendera på vård, skola och omsorg.

  Socialdemokraterna och Moderaterna är således eniga om att ”välfärds”politiken skall räddas. Det är endast medlen därtill som de är oeniga om.

  Hur skall man då rösta om man vill ha kapitalism istället för ”välfärds”politik? Det är väl tämligen likgiltigt hur man röstar? Såväl en s-regering som en m-regering kommer ju att fortsätta att förstöra samhället med fortsatt ”välfärds”politik!

  Tja, det enda rimliga handlingssättet för en vän av kapitalismen är att rösta blankt. En blankröst skickar i alla fall en signal till politikerna att somliga väljare ratar dem alltihopa. Därmed får politikerna en varning att det måste till en radikal omprövning av politiken.

  Men – vilken ”radikal omprövning” av politiken? Någon måste upplysa politikerna, och ännu viktigare, väljarna om vilka förändringar i Sveriges politik det är som fordras för att rädda Sverige. M.a.o. krävs det att vi alltihopa kravlar upp armarna och ägnar oss åt opinionsbildning – d.v.s. intellektuell aktivism. Den politik som behövs är förstås den politik som bygger på principen om respekt för individens rättigheter – d.v.s. laissez-faire kapitalismen.

  Kapitalismen kan dock inte byggas upp i ett intellektuellt vakuum. Kapitalismen behöver en filosofisk grund. Den filosofiska, intellektuella grunden för kapitalismen är filosofin objektivismen. Bara en filosofi som visar att: förnuftet är människans enda medel till kunskap om verkligheten, att förnuftet därför är människans grundläggande överlevnadsverktyg, att egennyttans etik är överlägset alla varianter av uppoffringsetik, att varje enskild människa är ett självändamål och därför har rätt att leva för sin egen skull – och att principen om individens rättigheter är den oundgängliga förutsättningen för ett livsbejakande och livsvänligt samhälle – bara en sådan filosofi räcker för att rädda det fria samhället, det kapitalistiska samhället.

  Ett bra sätt att främja en bättre politik är att upplysa så många medmänniskor som möjligt om existensen av, och fördelarna av, den underbara filosofin som Ayn Rand har begåvat oss med: objektivismen. Flera svenskar måste tubbas till att läsa Och världen skälvde, Urkällan och övriga böcker av Ayn Rand samt övriga objektivister.
  Last edited by henriku; 06-18-2022, 10:20 AM.
Working...
X