Announcement

Collapse
No announcement yet.

Den västerländska civilisationens värde

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Visa
Clear All
new posts

 • Den västerländska civilisationens värde

  Den västerländska civilisationen utgör grunden till allt gott i världen idag. Förnuftet, friheten, lagstyret, industrialismen, vetenskapen, teknologin, den medicinska tekniken, den kraftigt ökade livslängden under det senaste seklet, den ökade levnadsstandarden, den minskade barnadödligheten – allt detta har vi den västerländska civilisationen att tacka för.

  Men vänstermänniskor över hela världen demoniserar den västerländska civilisationen. De fördömer den med bl.a. hänvisning till den europeiska imperialismen.

  Men faktum är att samtliga kulturer i världen har praktiserat imperialism, närhelst de var tillräckligt starka för att göra det. I stort sett alla dessa fall av imperialism innefattade massmord och slaveri. Den europeiska imperialismen utmärker sig inte på denna punkt. Den europeiska imperialismen skiljer sig inte från den mongoliska, den kinesiska, den aztekiska och den zuluistiska imperialismen ifråga om brutalitet och grymhet. Sådana icke-europeiska imperialister som Dzingis Khan och Montezuma var ingalunda snälla typer.

  Men lägg märke till att vänstermänniskorna bryr sig inte om att förarga sig över de icke-europeiska imperiebildarna.

  Varför?

  Just på grund av att de hatar den västerländska civilisationen för dess förtjänster! Vänstermänniskorna förkastar de bästa egenskaperna hos den europeiska civilisationen - inte egentligen de sämsta. Förnuftet, friheten, t.o.m. själva den höga levnadsstandarden. (Miljörörelsen är den del av vänstern som tydligast tar ställning mot industrisamhällets höga levnadsstandard.) Vänstermänniskorna demoniserar den västerländska imperialismen för att det underlättar för dem att smutskasta västländernas livsgivande värderingar.

  Faktum är att den västerländska imperialismen/kolonialismen trots allt har medfört ett gyllene tillfälle för samhällena i Tredje världen att dra nytta av den moderna vetenskapen och industrierna. De kom ju i kontakt med dessa livsgivande värden medelst kontakterna med västländerna under imperialismens tid. Men ledarna i Tredje världen har efter självständigheten från kolonialmakterna valt att förbli lojala mot sina egna kulturers irrationella värden – som t.ex. mysticismen och kollektivismen. Det är därför som Tredje världen präglas av fattigdom och svält ännu idag. Tredje världen har förblivit lojala mot sina traditionella kulturer - och de får betala ett fruktansvärt pris för den irrationaliteten!

  Vänstermänniskorna i väst kramar samma irrationella värderingar som ledarna för Tredje världen. I synnerhet mysticismen (t.ex. marxismen) och kollektivismen (t.ex. socialismen). Vänstermänniskorna är inte ”moderna”. De vill istället, när allt kommer omkring, föra västländerna tillbaka till det uråldriga träsket som präglade hela världen före den västerländska civilisationens framväxt. Fattigdom och armod och ond bråd död är vad vi har framför oss om vi inte tar upp kampen för den västerländska civilisationen och tränger tillbaka den bakåtsträvande vänstern.
  Last edited by henriku; 05-29-2022, 12:43 PM.
Working...
X