Announcement

Collapse
No announcement yet.

Gör narkotikan laglig

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Visa
Clear All
new posts

 • Gör narkotikan laglig

  Att knarka är oerhört omoraliskt. Den som knarkar förstör sitt eget liv. Men detta betyder inte att staten har någon rätt att förbjuda bruk och handel med droger. Staten har inte rätt att lagstifta mot allt som är omoraliskt. Staten har endast rätt att lagstifta mot initierandet av våld – som t.ex. mord, rån, våldtäkt och bedrägeri (bedrägeri innebär ett indirekt bruk av våld mot offret).

  Lagstiftningen mot narkotikan gör faktiskt mera skada än vad själva narkotikamissbruket gör. När det blir olagligt att handla med droger som hasch och heroin uppstår genast enorma möjligheter för den organiserade brottsligheten att tjäna grova pengar. De olagliga drogerna kostar oftast hundratals gånger mera på gatan i västländerna där de konsumeras än vad de gör i Asien, Afrika och Latinamerika där de för det mesta produceras. Sådana gigantiska vinstmarginaler som uppstår när de eftertraktade varorna blir i lag förbjudna ger ofelbart upphov till maffialigor. Dessa växer sig stora på narkotikaaffärer. Sedan breder de ut sig till andra verksamheter som utpressning, mord, rån och ekonomiska brott. Och medan tiden går blir det bara värre och värre.

  Att legalisera narkotikan skulle vara ett snabbt och enkelt sätt att rycka undan grunden för den organiserade brottsligheten. Om det blev lagligt tillåtet att handla med droger, skulle brottslingarna ej längre åtnjuta ett monopol på narkotikahandeln. Då skulle priserna på drogerna rasa. En dos heroin skulle inte kosta mycket mera än en magnecyl. Det skulle då bli alldeles omöjligt för maffian att tjäna några meningsfulla mängder pengar på att sälja heroin och andra droger.

  Brottssyndikaten skulle således förlora sin största inkomstkälla då narkotikan legaliserades. Samtidigt skulle polisen kunna bekämpa de riktiga brotten bättre när de inte längre behövde lägga ner resurser på att bekämpa narkotikahandeln.

  Ett försök med att legalisera heroin gjordes faktiskt på 1990-talet i Schweiz. Resultaten blev goda. När försöket startade levde 70% av drygt ett tusen missbrukare på stölder, inbrott, prostitution och narkotikahandel. Efter 2 och ett halvt år hade den siffran fallit till 10%. Färre dödsfall, förbättrad hälsa och minskad arbetslöshet bland missbrukarna var andra resultat. Dessutom fick Schweiz Europas relativt lägsta nivå av hiv-smittade bland missbrukarna.

  Svenska staten borde avskaffa samtliga förbud för vuxna att stoppa i sig vad de vill. Det är inte statens uppgift att skydda vuxna människor mot sig själva. Om politikerna verkligen vill minska narkotikamissbruket borde de avlägsna den ”progressiva” flumpedagogiken från skolan och daghemmen. Det är främst behandlingen som barnen utsätts för i den moderna skolan och på daghemmen som gör att många av de unga mår så dåligt att de flyr till narkotikan.

  Det är ingen tillfällighet att narkotikavågen bland de unga kom först på 1960-talet – ungefär samtidigt som pluggskolan avskaffades och daghemssatsningen hade kommit igång.
  Last edited by henriku; 11-09-2021, 04:10 PM.
Working...
X