Announcement

Collapse
No announcement yet.

U-hjälpen är både omoralisk och opraktisk

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Visa
Clear All
new posts

 • U-hjälpen är både omoralisk och opraktisk

  U-hjälpen är omoralisk. Den innebär att staten lägger beslag på en del människors pengar och överlämnar dem sedan till andra.

  Varje människa är ansvarig för det hon själv orsakar. Hon är inte ansvarig för något som inte beror på henne själv. Svenskarna är inte orsaken till fattigdomen i Tredje världen. De svenska politikerna har därför ingen rätt att använda fattigdomen där som ursäkt för u-hjälpen.

  Tredje världens fattigdom beror på Tredje världens egna regeringar. Dessa regeringar hindrar sina egna medborgare från att producera. De sätter sina egna medborgare i en tvångströja av priskontroller, lönekontroller, valutakontroller, skatter, subventioner, ransoneringar, importtullar, exportavgifter, tillståndskrav, licenskrav, och massor av övriga godtyckliga regleringar och byråkratiska kontroller.

  De flesta u-länder har fört en socialistisk politik i många årtionden. Och resten har hållit sig med blandekonomi med kraftiga inslag av socialism. Detta förhållande gäller även för de u-länder som har kallats för ”höger-diktaturer”.

  Socialismen har varit lika förödande för medborgarnas välfärd i Tredje världen som i de forna öststaterna.

  Det som behövs för att rädda Tredje världen är att dess egna regeringar tänker om. Dessa regeringar måste komma till insikten att frihet för de enskilda medborgarna är den nödvändiga och tillräckliga politiska förutsättningen för att dessa skall kunna överleva och skapa välstånd åt sig själva. Det är denna välgörande insikt som behövs – inte ännu mera pengar från SIDA.

  U-hjälpen förhindrar faktiskt att makthavarna i Tredje världen vaknar och uppnår denna insikt. Därmed står u-hjälpen i vägen för u-ländernas framsteg. Resurserna som pumpas in i u-länderna genom ”biståndet” gör det möjligt för dessa länders politiker att fortsätta med att låtsas om att socialismen är förenlig med utveckling.

  Utan u-hjälpen skulle socialismen i Tredje världen tämligen snabbt gå under. Då skulle de fattiga få en chans att resa sig med egna krafter. Om bara de åtnjöt politisk och ekonomisk frihet skulle de ha möjligheter att arbeta och spara. De skulle då kunna producera sitt eget välstånd på precis samma sätt som svenskarna ju har gjort.

  Vad de fattiga i Tredje världen behöver är kapitalismen – inte u-hjälp. Nyckeln till framsteg är nämligen självtillit.

  Vi i Sverige och de övriga västländerna måste frigöra oss från vänsterns nästan rasistiska idé – nämligen den där att människorna i Tredje världen är hjälplösa varelser som saknar förmåga att klara sig själva utan våra allmosor.

  Stoppa därför u-hjälpen!
  Last edited by henriku; 10-15-2020, 08:16 AM.
Working...
X