Announcement

Collapse
No announcement yet.

Varför skäller de på Israel?

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Visa
Clear All
new posts

 • Varför skäller de på Israel?

  Varför protesterar så många vänstermänniskor mot de israeliska soldaternas dödande av palestinska civila i det nu pågående kriget i Mellanöstern? [Jag skrev ursprungligen detta debattinlägg för publicering på nätdebattsajten Newsmill i början av år 2009.] Beror det på att de vill de arabiska och muslimska palestinierna väl? Eller beror det istället på att de vill israelerna illa?

  Det kan inte rimligen bero på det förra alternativet. Vänstermänniskorna protesterar nämligen inte nämnvärt mot allt dödande av araber och muslimer som regimerna i resten av Mellanöstern och i Nordafrika hela tiden utför. Hur ofta protesterar vänstermänniskorna högljutt när regimerna i exempelvis Sudan, Iran, Saudiarabien, Jordanien, Egypten eller Pakistan mördar sina egna oskyldiga arabiska och/eller muslimska kvinnor eller barn? Och hur ofta protesterar vänstermänniskorna när islamistiska självmordsbombare i Irak eller Afghanistan spränger "de egna", d.v.s. andra muslimer, i luften? Nej - orsaken till att vänstermänniskornas protester mot de israeliska soldaternas dödande av palestinier är uppenbarligen blott och bart att vänstermänniskorna vill israelerna illa. Inte att de vill palestinierna väl.

  Och vad finns det för skäl att vilja israelerna illa?

  Det är ju inte deras fel att palestinierna dödas! Hamas använder sina egna oskyldiga kvinnor och barn som mänskliga sköldar. De avfyrar t.ex. raketer mot civila israeliska mål från palestinska skolgårdar. Varför gör de det? Därför att de, Hamas-terroristerna, själva vill att israelerna ska döda de palestinska civila när de, israelerna, försvarar sig!

  Hamas-terroristerna vet nämligen att de kommer att vinna opinionspoäng i USA och Europa när deras egna kvinnor och barn dödas i striderna som de själva tvingar fram genom att mörda israeliska kvinnor och barn.

  Men sanningen är att det moraliska ansvaret för att oskyldiga civila dödas i ett krig alltid ligger på den part som har orsakat kriget. Eftersom det är de palestinska terroristorganisationerna som angriper Israel och därmed orsakar kriget så är det deras fel allena att oskyldiga palestinska civila dödas i striderna.

  Det skulle vara fråga om självmord om Israelerna drog sig för att fysiskt utplåna de skolgårdar från vilka terrorister hade avfyrat raketer mot israeliska mål. Israelerna skall absolut inte begå självmord i syfte att spara de palestinska skolbarnens liv. Det blir därför terroristerna allena som får skolbarnens liv på sitt obefintliga samvete.

  Nej, på samma sätt som socialisternas kärlek till sin destruktiva socialism berodde på att socialisterna ville de rika illa och inte på att de ville arbetarna väl - på precis samma sätt beror socialisternas stöd till den mordiska palestinska terrorismen på att vänstermänniskorna vill israelerna illa - inte på att de vill palestinierna väl.

  Vi som är vänner av anständighet och civilisation stödjer däremot Israel!

  Läs om hur Israels kamp är våran också.
  Last edited by henriku; 05-15-2021, 05:58 AM.
Working...
X