Announcement

Collapse
No announcement yet.

Israel borde ha sänkt skeppet

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Visa
Clear All
new posts

 • Israel borde ha sänkt skeppet

  Israels beslutsfattare var, som ofta, fega när de beordrade sina soldater att borda Ship to Gaza [Jag skrev denna essä för publicering på debattsajten Newsmill i början av år 2010]. Enligt uppgifter från Magnus Norell här på Newsmill - var de israeliska kommandosoldaterna som bordade det största fartyget i Ship to Gaza-konvojen endast beväpnade medpaintball gevär! Men de möttes av dödligt våld, utövat av deltagare av Ship to Gaza med träpåkar, knivar, slangbellor och t.o.m. gevär! Så de israeliska beslutsfattarna hade skickat in sina egna soldater i en potentiell dödsfälla utan beväpning att tala om. Det var ett förräderi mot dessa modiga soldater.

  Vad var de israeliska beslutsfattarnas motiv? De ville blidka den internationella opinionen. Om de israeliska kommandosoldaterna hade varit ordentligt beväpnade - då hade riskerna för det egna livet varit mindre. Men ”riskerna” för att Israel skulle ha fördömts av världsopinionen hade varit mycket större. Så de israeliska politiska ledarna prioriterade värdet av fördelaktigt PR framför värdet av de egna soldaternas fysiska säkerhet. En moralisk obscenitet, säger jag!

  Men Israels beslutsfattare misstar sig om de inbillar sig att de kan vinna kriget mot den islamistiska totalitarismen och terrorismen genom att blidka världsopinionen. Världsopinionen är ju vän med de palestinska terroristerna! Närhelst det blir en strid mellan terroristerna och Israeliska soldater, och palestinier blir dödade, fördömer ju världsopinionen Israel och inte de palestinska terroristerna. D.v.s. världsopinionen fördömer de som försvarar sig istället för att fördöma angriparna, de mordiska palestinska terroristerna. Det är värre än lönlöst att försöka blidka fiendens vänner. Ju mera Israel räds sina fienders vänner, desto mera kommer fienden att våga – ifråga om mord och lemlästning. Mördare känner ju, precis som rovdjur gör, lukten av rädsla!

  Så vad borde Israels beslutsfattare ha gjort? Borde de ha låtit sina kommandosoldater ha bordat huvudfartyget i Ship to Gaza konvojen beväpnade till tänderna? Tja, det hade inte varit så illa. Men jag har en bättre lösning.

  Israel borde ha sänkt skeppet, och låtit terroristvännerna och de nyttiga idioterna ombord ha drunknat ute på havet!

  Ett sådant förfarande hade visserligen medfört ett massivt fördömande av Israel i världens massmedier. Men vad skulle det ha spelat för roll? ”Sticks and stones may break my bones, but words will never hurt me!” som barnramsan lyder på det engelska språket. Och om Israel hade bara låtit ett av sina stridsflygplan sänka det där fartyget med en bomb eller missil från ett betryggande avstånd hade inga israeliska soldaters liv alls satts på spel. Och Israels beslutsfattares första lojalitet måste vara till de egna soldaterna. De egna soldaternas liv får aldrig sättas på spel i onödan i syfte att skona fienden eller fiendens civila.

  Nu kommer förstås två invändningar mot mitt förslag att resas.

  Den första kommer att bli att åtminstone många av deltagarna i Ship to Gaza projektet hade ingen aning om att somliga deltagare i projektet var terrorist-sympatisörer som hade för avsikt att få till stånd våld (se Magnus Norells artikel om du tvivlar på att det fanns våldsträngtande deltagare ombord på det där fartyget). Förmodligen var många av deltagarna fullständigt omedvetna om att IHH, huvudorganisatören av Ship to Gaza projektet, hade nära förbindelser till Hamas och al Qaida - och att IHH under lång tid hade förespråkat våld, inklusive terrorism.

  Men de som bestämmer sig för att delta i ett politiskt projekt har ju själva ett ansvar för att ta reda på vad de ger sig in på! Och dessa avskyvärda, hycklande ”humanitärer” måste ta konsekvenserna av sin eventuella dumhet på sitt eget skinn, s.a.s.

  Den andra invändningen som antagligen kommer att resas mot mitt förslag blir antagligen att det ju fanns barn ombord på fartyget, och att det alltid är fel att döda barn. Tja, det vore ytterst synd om barn dog för att deras egna föräldrar antingen var avskum som ville använda sina egna barn som mänskliga sköldar, eller alternativt var nyttiga idioter som tog vansinniga risker med sina egna barns liv. Men Israel skall inte låta bli att slå till mot sina fiender bara för att barn, avsiktligt eller oavsiktligt, används som mänskliga sköldar. Israel bör alltid försvara sig med våld när landet hotas.

  Och om en del barn då dör - då är det angriparen (d.v.s. IHH) som är moraliskt skyldig för att barnen dör. Även om det är israeler som trycker på avtryckaren. När någon startar ett krig – och det spelar ingen roll om det är Hitler eller Yassir Arafat eller någon annan palestinier – då är det den skitstöveln, och alla de som stödjer honom, som bär det moraliska ansvaret både för att soldater och oskyldiga civila dör i det krig som startas.

  Världsopinionen är moraliskt korrupt. Den kommer inte inom överskådlig tid att godkänna att det enda fria landet i Mellanöstern, Israel, försvarar sig. Israels beslutsfattare måste därför morska upp sig och våga strunta i den korrupta världsopinionen. Israel måste våga vara sig själv nog - vilket är vad som anstår ett fritt land.
Working...
X