Announcement

Collapse
No announcement yet.

Den "nya människan" i Kina

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Visa
Clear All
new posts

 • Den "nya människan" i Kina

  Kommunisterna brukade åtminstone förr i tiden skryta om att de skulle skapa en "ny människa" som skulle vara "osjälvisk" och "solidarisk". Boken "Le livre noir du Communisme: Crimes, terreur, répression"(på svenska "Kommunismens svarta bok: brott, terror, förtryck") dokumenterar bland mycket annat vad för slags människor det blev i kommunistländerna. Boken skrevs av ett halvt dussin europeiska intellektuella som ville göra en sammanställning av kommunistregimernas brott under 1900-talet. Undertecknad har läst den engelska översättningen av denna bok. Författarna redogör för, bland mycket annat, hur Mao Zedongs "Stora språng framåt" gjorde tusentals eller miljontals kinesiska bönder tillkannibaler.

  Ett av Maos slagord vid den tiden var "Tre år av hårt arbete och lidande, och ettusen år av välstånd". Men Mao visste inget om hur man bedrev jordbruk - han levde själv aldrig som bonde och han hade ingen utbildning i ämnet. Likväl inbillade han sig att han kunde göra Kina rik på mat genom att tvinga alla Kinas bönder att tillämpa hans hugskott om hur hela landets jordbruk skulle bedrivas. Snacka om storhetsvansinne!

  Den svarta boken om kommunismen ger dussintals konkreta exempel på olika order till bönderna som ledde till missväxt och svält:

  "Jordbruksmetodernas intensitet torkade ut jorden eller gjorde att saltet steg."

  "Ersättandet av det traditionella kornet med vete i de höga, kalla fälten i Tibet var helt enkelt en katastrof."

  "Utrotningen av sparvarna som åt spannmålet orsakade en enorm ökning i antalet parasiter."

  "Att riskera allt på en sorts spannmål (som på stålet i industrin, där slagordet var `Stort är vackert´) förstörde alla mindre relaterade jordbruksaktiviteter, som uppfödandet av boskap som var livsviktigt för balansen i ekosystemet. I Fujian, t ex, omgjordes de höglönsamma teodlingarna till risfält.".

  Detta "Stora språng framåt" skapade den största hungersnöden i världshistorien! Någonstans mellan 20 miljoner och 43 miljoner kineser svalt ihjäl. Och myndigheterna hade magen att skylla ifrån sig på folket.

  Svarta boken skriver: "Enligt sekreteraren i Xinyang-distriktet (10 miljoner invånare) ... `Problemet är inte att det fattas mat. Det finns nog med spannmål, men 90% av invånarna lider av ideologiska problem.´".

  Myndigheterna tryckte också ner det desperata folket med våld. Svarta boken skriver: "Desperata bybor som försökte tränga in i städer möttes av eld från kulsprutor." och "I Anhui, där det deklarerades att den Röda flaggan skulle fortsätta att vaja även om 99% av befolkningen dog, återupptog kadrerna sådana traditionella förfaringssätt som levande begravningar och tortyr med glödgad järn.".

  Till slut återstod bara ett överlevnadsmedel för de svältande bönderna. Kannibalism.

  Den Svarta boken om kommunismen citerar Wei Jingsheng, en 18-årig Röd gardist som på flykt undan myndigheterna återvände till sin familj i en by i Anhui 1968 "där han hörde många vittnesmål om det Stora språnget framåt.".

  Wei Jingsheng vittnar i den Svarta boken om kommunismen: " `Framför mina ögon, bland ogräset, reste sig en av scenerna som hade berättats för mig, en av banketterna där familjer hade bytt barn med varandra för att äta dem. Jag kunde se de oroade ansikterna av familjerna medan de tuggade på köttet av andra människors barn... Jag tyckte synd om barnen, men inte lika mycket som jag gjorde om deras föräldrar. Vad hade förmått dem att svälja det mänskliga köttet, bland de andra föräldrarnas tårar och sorg - kött som de aldrig hade föreställt sig att smaka på, ens i sina värsta mardrömmar?´".

  Ja, dessa bönder hade drivits till vansinne av svält. Så skapade den storhetsvansinnige Mao Zedong nya människor. Människor som delade på allt - inklusive varandras barns kött. Utvecklingen i Kommunistkina var mycket logisk. Socialismen är ett samhällssystem som grundas på våldet, inte på förnuftet. Och med våldet kan man inte bygga upp något. Med våldet kan man bara förstöra.

  Så socialismen skapar inte en ny och bättre människa. Den förstör bara den gamla människan. Socialismen är till sin natur en radikal ondska!
Working...
X