Announcement

Collapse
No announcement yet.

Obama trängtar efter makt över tänkarna

Collapse
X
 
 • Tid
 • Visa
Clear All
new posts

 • Obama trängtar efter makt över tänkarna

  Jag tittade, på Youtube, på de första tolv minuterna av President Obamas 22 minuter långa tal vid Hampton University [Jag skrev denna essä på våren av år 2010] sedan tröttnade jag på hans lunkande pladder och stängde av. Här är mina tankar om det som Obama sade under de första tolv minuterna.

  President Obama sade att moderna informations teknologier, som iPad, iPod och dylikt, kunde konfundera, distrahera och desorientera studenterna som han talade till. Han sade att ”this modern technology cannot be stopped, but it can be channeled” [min understrykning]. Vad menade Obama när han sade att den moderna informationsteknologin kunde - “kanaliseras”? President Obama är känd för att vilja öka statens makt. Är det då orimligt att anta att President Obama uttryckte en vilja att staten skulle kontrollera den moderna informationsteknologin? Så att staten kunde ”kanalisera” flödet av informationen i samhället? Den som har makten över informationen, har makten över det moderna samhället – eller hur? Tja, Obama vill nog helt enkelt attstaten skall ha makten över informationen, i stället för att makten skall vara decentraliserad till de många medborgarna. Obama vill ha en socialistisk samhällsordning, istället för en kapitalistisk ordning.

  President Obama sade vidare i talet inte att frihet är nyckeln till ekonomisk framgång. Nej, han uttalade att utbildning är nyckeln till ekonomisk framgång. Men nu ligger det till så att det är endast i ett fritt samhälle som medborgarna får tänka fritt och handla därefter. Så det är endast i ett fritt samhälle som utbildning är ett riktigt stort värde. Hur värdefullt är det att vara en professor i ett slavsamhälle som Nazityskland eller Sovjetunionen?

  Men Obama ville nog att studenterna inte skulle tänka på värdet av friheten. Han nämnde inte ens ordet i de första tolv minuterna av talet, som jag lyssnade till. Han ville nog att studenterna i stället skulle tänka att ”Utbildning är nyckeln till framgång. Så det vore bra om staten försåg oss alla med utbildning.” Och Obama vill säkert att det amerikanska folket skall ge staten, som han basar över, makten över utbildningen. När staten kontrollerar utbildningsväsendet i ett land, då har staten möjligheten att indoktrinera det uppväxande släktet. Och då har staten dessutom makten att avgöra vem som får en hög utbildning – vilket ger staten en hållhake på alla landets föräldrar. Hur många föräldrar skulle våga äventyra sina barns möjligheter till att få en hög utbildning, genom att misshaga de sittande politikerna och byråkraterna - närhelst dessa har makten över utbildningsmöjligheterna för ungarna?

  Jag tror att Obama är en maktmänniska som förstår vad det handlar om. Han är inte som de gammaldags kommunisterna. Han inriktar sig inte på att kontrollera i första hand den tunga industrin. Han vill i stället att staten skall kontrollera den moderna informationsteknologin och universiteten.

  Obama är en "smart" räv på jakt efter makt!

  Men han räknar fel. Intellektet kan inte kontrolleras och styras. Om man berövar en tänkare hans frihet, blir resultatet att han slutar att tänka speciellt mycket. Vetenskapsmännen i Sovjetunionen var ju oerhört mycket mindre produktiva än vetenskapsmännen i sådana relativt fria samhällen som USA, Västtyskland och Japan. Det var därför som ryssarna levde inte långt över svältgränsen ända in på 1980-talet - samtidigt som massorna i västländerna uppnådde en hög välfärdsnivå. Och att Sovjetunionen lyckades skaffa sig kärnvapen och rymdteknologi, berodde på att de helt sonika stal teknologin från USA och kidnappade många av vetenskapsmännen från det besegrade Tyskland vid slutet av Andra världskriget.

  Så om Obama lyckas förverkliga sin dröm - att förslava tänkarna - kommer han att finna att han så småningom bara regerar över ett fattighus. USA kommer att återgå till att bli ett förindustriellt fattigt samhälle, om den amerikanska staten lyckas ta makten över tänkarna och ekonomin. Obama är helt enkelt en socialist (av den ”bruna” sorten, inte av den ”röda” sorten!). Han trängtar efter makt. Han ser friheten som ett ont (det var därför han demoniserade sådana harmlösa moderna teknologier som iPod och iPad). Han vill vara en diktator över tänkarna. Det var budskapet som i alla fall jag läste in i Obamas tal till avgångsklassen vid Hampton University.

  Och studenterna som Obama talade till bara applåderade artigt! Därför att de antagligen var så filosofiskt okunniga att de inte uppfattade att han ville göra just dem, framtidens högutbildade intellektuella, till sitt boskap!
Working...
X
😀
🥰
🤢
😎
😡
👍
👎