Announcement

Collapse
No announcement yet.

USA kan bli fascistisk

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Visa
Clear All
new posts

 • USA kan bli fascistisk

  USA kan inom några år bli fascistisk. Det är f.d. President Bush [Jag skrev denna essä ursprungligen i början av år 2009, just efter det att Bush hade efterträtts av Obama som president av USA.] som har ställt till denna risk. President Bush har skapat en risk för att USA blir fascistisk genom att han har varit rädd för att gå i krig mot Iran, för att krossa den reaktionära teokratin i det landet.

  Iran förbereder tillverkning av egna kärnvapen. Landet bygger alltflera gascentrifuger. Dessa gascentrifuger kommer inom högst några år, om ingen sätter stopp för mullornas framfart, att ha framställt tillräckligt stora mängder höganrikat uran för att bygga flera atombomber.

  Irans regering kommer sannolikt inte att våga använda dessa bomber själv (fast man kan aldrig vara säker med sådana galningar som Irans ledare Ahmadinejad). Men Tehran-regimen kan använda terrorister som bulvaner. Irans regering kan komma att i lönndom förse ett av de många anti-amerikanska terroristgängen i världen med en atombomb. Sedan skulle terroristerna kunna smuggla in atombomben i någon amerikansk storstad och låta den smälla av. Miljontals amerikaner skulle kunna dö, till terroristernas och Iran-regimens stora (skade)glädje.

  En sådan katastrofal händelse skulle chocka amerikanerna ännu mera än dåden den 11:e september, 2001 gjorde. Risken är stor att de överlevande amerikanerna skulle traumatiseras i så hög grad att de blev fascistiska. Och även om terroristernas identitet förblev okända skulle de flesta amerikaner sannolikt ta det för givet att det var islamister som låg bakom dådet.

  En följd av detta skulle kunna bli en backlash av anti-muslimsk rasism. Och kanske skulle amerikanerna bli så rädda och så arga att de började efterfråga en "stark man", en diktator, som med ohämmat brutalt våld skulle försöka skydda dem mot verkliga och inbillade yttre och inre fiender. Bara några månader efter det att en atombomb hade sprängts i en amerikansk storstad skulle USA kunna vara en fascistisk diktatur.

  Utsikten är skrämmande. Om inte USA fanns kvar som den fria världens bålverk - vem skulle då försvara friheten i världen? Frihetens sak skulle kunna gå förlorad i århundraden. Hela världen skulle kunna gå in i en ny mörkålder.

  Det vore skandal om f.d. president Bush, och hans efterträdare Obama, låter detta hända. Bush och hans företrädare på presidentposten har faktiskt redan haft hur gott om fog som helst för att anfalla, eller rättare sagt slå tillbaka emot, Iran för länge sedan. Redan 1979 borde dåvarande President Carter ha gått i krig mot Iran, när dåvarande Khomeini-regimen lät studenthuliganer kidnappa och hålla som gisslan den amerikanska ambassadpersonalen i Tehran. Sedan borde presidenterna Reagan, Bush d ä och Clinton var och en ha slagit tillbaka mot Iran, när Iran-regimen upprepade gånger sponsrade terrordåd mot amerikaner i olika länder, som Libanon, Yemen, Tanzania och Kenya, under 1980-talen, 1990-talen och 2000-talen. Och den senaste presidenten, Bush d y borde givetvis äntligen ha slagit tillbaka mot Iran efter dåden den 11:e september, 2001. Och Obama borde slå tillbaka mot Iran nu när iranska agenter nästan dagligen mördar amerikanska soldater i Irak.

  Hur många amerikaner ska Tehran-regimen få mörda utan att USA äntligen börjar försvara sig mot Iran? Hur länge ska Iran få föra krig mot USA utan att amerikanerna inser att det är just det som Iran gör - och de därför slår tillbaka mot Iran?

  President Bush d y är kanske den värsta mesen som USA någonsin har haft som president. Ingen provokation verkar ha räckt för att få honom att vidta tillräckligt beslutsamma militära åtgärder mot USAs fiender.Och på ett litet annorlunda sätt som mesen Neville Chamberlains eftergiftspolitik gentemot Nazityskland banade vägen för fascismen på 1930-talen och 1940-talen, är risken stor att mesen George Bush d y´s eftergiftspolitik gentemot Iran banar vägen för fascismen i vår egen tid.

  Om inte den nya presidenten Obama äntligen får a-let i vagnen, och börjar bomba Iran genast, ser framtiden onekligen mörk ut.
  Last edited by henriku; 07-07-2020, 02:08 PM.
Working...
X