Announcement

Collapse
No announcement yet.

Varför Inte en S&M-regering?

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Visa
Clear All
new posts

 • Varför Inte en S&M-regering?


  Nej, jag avser inte att skämta om ett införande av kroppsbestraffning i Riksdagen (Fast handen på hjärtat, jag skulle inte ha något emot att se somliga politiker få sina fiskar varma!). Jag menar bara att den bästa utvägen ur det bekymmersamma läget som har uppkommit efter det senaste valet vore att Socialdemokraterna och Moderaterna bildade regering tillsammans.

  Det bekymmersamma läget består av att de främlingsfientliga Sverigedemokraterna har blivit en maktfaktor i Riksdagen, samt att de civilisationsfientliga Miljöpartisterna har fått många Riksdagsmandat. Dessa två hot mot vårt anständiga samhälle – Sverigedemokraterna och Miljöpartiet – skulle effektivt neutraliseras om sossarna och knökarna bildade regering tillsammans. Socialdemokraterna och Moderaterna skulle ju tillsammans förfoga över nästan 50% av samtliga röster i Riksdagen. Så genom att stödja sig på de övriga anständiga partierna i Rikdsdagen (d.v.s. Liberalerna och Centerpartiet) skulle en sådan samlingsregering kunna se till att Sverigedemokraterna och Miljöpartisterna hamna ute i den politiska kylan – där de hör hemma.

  Varför har jag så stora problem med SD och Miljöpartiet? Därför att Sverigedemokraterna vill strypa invandringen. Och Miljöpartisterna vill strypa industrin. Sverigedemokraterna är bakåtsträvande fiender till invandrarna och flyktingarna. Miljöpartisterna är bakåtsträvande fiender till industrisamhället. Xenofober och trädkramare. Det är en kort beskrivning av Sverigedemokraterna och Miljöpartisterna.

  Finns det då några förhinder mot att Socialdemokraterna och Moderaterna gick ihop i regeringsställning tillsammans? Inte vad jag kan se. Bortsett förstås från småaktigt prestigetänkande. Sossarnas och knökarnas politik går ju ihop som hand i handske. Moderaternas politik är ju en trogen kopia av Socialdemokraternas dito. "Vård, skola, omsorg, socialförsäkringar" o.s.v. ad nauseam. Kärnan i Moderaternas politik är densamma som den i Socialdemokraternas politik.

  Inte har Moderaterna avskaffat en enda av sossarnas kära sociala välfärdsprogram under hela den tid som de har suttit vid makten! Sjukvården är fortfarande huvudsakligen offentlig och skattefinansierad. Skolorna är fortfarande huvudsakligen kommunala och skattefinansierade. Pensionerna är fortfarande skattefinansierade och i praktiken grundade på fördelningsprincipen. Fackföreningarnas makt är orubbad. O.s.v. Så vad har vare sig Moderaterna eller Socialdemokraterna att förlora på att regera tillsammans? De lär inte ha några svårigheter att komma överens om huvuddragen i politiken. Det blir samma gamla trötta välfärdspolitik för hela slanten. Status quo! Så Sveriges färd mot helvetet i tredje klass kommer bara att fortsätta. Men inte lika snabbt som med Sverigedemokraternas eller Miljöpartiets politik.

  Så Stefan och Ulf – lägg prestigen åt sidan, skaka hand och ställ de bakåtsträvande Sverigedemokraterna och Miljöpartisterna ute i den politiska kylan!
  henriku
  Senior Member
  Last edited by henriku; 01-26-2020, 07:06 AM.

 • #2
  Debattinlägget ovan bör göra klart för läsarna att Filip Björner och jag är oense om partipolitiken (åtminstone en del av den). Filip och jag håller med om det mesta ifråga om grundläggande principfrågor (d.v.s. filosofi) men vi håller inte alltid med om hur principerna skall tillämpas på konkreta frågor. Tja, människor kan faktiskt tycka olika. Filip och jag är ändå vänner.

  Comment


  • #3
   Det farligaste partiet i riksdagen är Miljöpartiet, inte Sverigedemokraterna.

   Miljöismen är en farlig ism. Den finns tyvärr inom samtliga partier, och den är som starkast inom MP. Den går ut på att tillskriva den av människan orörda naturen ett egenvärde, frånkopplat från människans existens och därmed frånkopplat från mänskliga behov och från mänskliga rättigheter.
   Det lilla MP dikterar viktiga inslag i regeringens politik. Samma lilla parti dikterar viktiga inslag i landstingspolitiken i Stockholm tillsammans med några borgerliga partier. Det lilla farliga partiet kan ingå i en vilken som helst slags typ av majoritet. MP har tidigare också ofta kunnat påverka regeringar som ett stödparti. Svensk politik styrs alltså i stor grad av det lilla och farliga partiet.

   Främlingsfientlighet är också en farlig idéströmning. Även den förekommer inom samtliga partier. Men främlingsfientligheten är nu inte lika populär som den var i början av 1900-talet. SD är därför inte lika omtyckta av de andra partierna som MP är. Å andra sidan börjar främlingsfientlighet bli mer och mer populärt igen. Det beror delvis på hotet från islamism, som är en reell och påtaglig fara, och delvis på den socialistiska bidrags- och utslagspolitiken.

   Miljöismen är människohatisk. Främlingsfientligheten är också hatisk, men det hatet riktas mot grupper av främlingar och inte mot alla människor. Främlingsfientligheten har djupa rötter inom den socialdemokratiska ideologin och SD är till stor del ett nytt socialdemokratiskt parti som vurmar för äldre socialdemokratisk politik, uppblandat med konservatism och nationalism.

   Om S och M skulle bilda en regering tillsammans så skulle miljöismen fortsätta att styra mycket av politiken. SD skulle på köpet växa sig större, och kanske bli större än S och M tillsammans.

   S är dessutom ett socialistiskt parti, även om det inom sig kan inrymma en del liberalt tankegods. S kan kompromissa en hel del om ditt och datt för att vinna eller behålla politisk makt, men det kan aldrig helt och hållet ge upp den långsiktiga socialistiska färdriktningen.

   Comment


   • #4
    Jo, jag håller med Filip att Miljöpartiet är ett ännu större hot mot det fria och anständiga samhället än Sverigedemokraterna. Jag håller också med om att Socialdemokraterna när allt kommer omkring är socialistiska. Orsaken till att jag kan tänka mig en koalitionsregering mellan sossarna och knökarna är att eftersom knökarna knappast gör någon opposition till socialismen värt namnet så skulle en koalitionsregering inte göra någon större skillnad överhuvudtaget. Förutom att kanske skulle Sverigedemokraterna och Miljöpartiet berövas vågmästarrollen.

    (Jag är medveten om att Filip är aktiv inom Moderaterna ochhan är minsann en principfast motståndare till socialismen. Men Filip är blott och bart en medlem och "en svala gör inte en sommar". Jag är mera pessimistisk än Filip om möjligheterna att reformera Moderaterna inifrån.)
    henriku
    Senior Member
    Last edited by henriku; 01-26-2020, 07:07 AM.

    Comment

    Working...
    X