Announcement

Collapse
No announcement yet.

Sverigedemokraterna förråder Sverige

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Visa
Clear All
new posts

 • Sverigedemokraterna förråder Sverige

  Sverigedemokraterna säger sig försvara ”svenskheten” när de bekämpar utomeuropeisk invandring. Men sanningen är att Sverigedemokraterna förråder allt det som Sverige står för när de förespråkar en xenofobisk (d.v.s. främlingsfientlig) politik.

  Sverige är nämligen en del av en stolt tradition – den moderna västerländska civilisationen! Dagens Sverige är en frukt av 1700-talets Upplysning. Om det finns någonting hos Sverige som är värt att slå vakt om - så är det Upplysningens ideal! Dessa ideal är kärnan i den moderna västerländska civilisationen - och därmed i ”svenskheten”. Dessa ideal är framförallt förnuftet, individualismen och friheten. Sverige är ett land som, trots inflytandet av den förkastliga socialismen, är byggd på uppfattningen att: Varje människa själv kan fatta verkligheten med sitt eget förnuft - varje individ därför är en självständig varelse - varje individ därför har både en förmåga och en rätt att bestämma över sitt eget liv.

  Denna ”moderna” uppfattning om människan står i strid med den människouppfattning som har rått i samtliga icke-västerländska kulturer genom historien. Förutom den moderna västerländska civilisationen, och i viss mån det antika Grekland, har samtliga mänsklighetens kulturer i alla tider varit kollektivistiska och mysticistiska. Under alla årtusenden har mänskligheten, fram tills Upplysningen på 1700-talet, befunnit sig i träldom till vidskepelse. Och mänskligheten har dessutom i alla tider, fram tills Upplysningen, präglats av xenofobi (d.v.s. främlingsfientlighet).

  Det är dessa icke-västerländska traditioner som Sverigedemokraterna företräder. Sverigedemokraterna vill grunda Sverige på "svenskheten" - d.v.s. på "Sveriges traditionella värderingar" - till vilka måste räknas den kristna religionen. SD vurmar aldrig för Upplysningens befriande sekularism (fast eftersom Sverigedemokraterna är ointellektuella och ofilosofiska betonar de inte religionen lika mycket som de betonar den primitiva xenofobin). Och Sverigedemokraterna försöker exploatera svenskarnas eventuella fallenhet för primitiv främlingsfientlighet. De formligen hetsar svenskarna mot ”svartskallarna” och muslimerna. Religion är en yttring av mysticismen, och främlingsfientligheten är en form av kollektivism. Så Sverigedemokraterna är emot Upplysningens två huvudideal - förnuftet och individualismen. SD är således emot ”svenskheten”!

  Sverigedemokraterna utgör en Femte kolonn i den svenska kulturen. De försöker vända klockan tillbaka. Mysticism och xenofobi hör nämligen hemma i djungeln, inte i ett modernt samhälle.

  Stammarna i Afrika, Amerika och Asien – deras kulturer kramade vidskepelsen och den etniska kollektivismen. De primitiva folkslagen som jagade vilda djur i djungeln – de trodde att andar bodde i träden och de ägnade sig åt ständiga (kollektivistiska) krig mot de angränsande stammarna. Och när de tillfångatog medlemmar av främmande stammar gjorde de dessa stackare till slavar. Vildarna i djungeln var vidskepliga och xenofobiska. Det är ju just vidskepelse och etnisk kollektivism som egentligen definierar primitivitet, eller hur? Sverigedemokraterna tycker tydligen att vildarna i djungeln hade en bättre kultur än den kultur som vi har i det moderna Sverige. Sverigedemokraterna vill ju tydligen ersätta den västerländska civilisationen med den sortens icke-civilisation som rådde i djungeln förr i tiden.

  Vi bör slå vakt om svenskheten. Vi bör slå vakt om idén att förnuftet, och inte den blinda tron som Kristendomen förespråkar, är vägen till kunskap. Och vi bör slå vakt om idén att alla människor är individer - och att de alla har rätt att tala vilket språk de vill, äta vilken mat de vill, klä sig som de vill o.s.v. Och vi bör slå vakt om idén att alla människor har samma värde och samma rättigheter, inklusive rätten att bosätta sig i Sverige - oavsett vilken hudfärg de har och oavsett vilket land de kommer ifrån och oavsett vilken religion eller variant av ateism de tror på o.s.v.

  Dessa idéer tillhör nämligen den äkta svenskheten. Svenskheten består inte av sådana ytliga företeelser som att äta sill och dricka nubbe, att dansa kring en majstång o.s.v. Svenskheten består väsentligen av tilltron till förnuftet, individen och friheten. Sverigedemokraterna är så erbarmligt ointellektuella och ytliga när de bara förknippar svenskheten med ytligheter som sill, nubbar och majstänger!

  Här har vi förklaringen till att Sverigedemokraterna är som de är. De är ofilosofiska. Därför är de också icke-intellektuella. De har inget hum om vad svenskheten handlar om. Därför att de är neandertaler som aldrig har befattat sig med abstrakta idéer. Sverigedemokraterna borde egentligen flytta till djungeln långt där borta i Afrika, Amerika eller Asien! Därför att det är där som de själva hör hemma. SD hör inte hemma i den civiliserade svenska Riksdagen.
  Last edited by henriku; 02-23-2020, 02:03 AM.
Working...
X