Announcement

Collapse
No announcement yet.

Jämlika massmördare

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Visa
Clear All
new posts

 • Jämlika massmördare

  Massor av vänstermänniskor vill gärna relativisera kommunismens brott. Ett av deras retoriska knep är att springa i första ledet och ropa ”Ta fast tjuven!” De utför detta knep varje gång de går ut och häver ur sig att det är deras politiska motståndare, borgarna, som relativiserar nazismens brott – närhelst borgarna blott och bart påpekar faktumet att nazisterna och kommunisterna är lika onda!

  Undertecknad såg ett bra exempel på detta för ett antal år sedan då en snubbe skrev i på insändarsidan i Dagens Nyheter att den nazistiska Förintelsen var helt unik därför att nazisterna byggde upp läger ”med endast en avsikt, att döda så många som möjligt, snabbt och kostnadseffektivt”. (ordagrant citat från insändaren).

  Men – vad i hela världen var avsikten med kommunisternas arbetsläger om inte just att döda så många som möjligt? Tja, kommunisterna ville ju också att fångarna i arbetslägren också skulle bidra till att ”bygga socialismen” samtidigt som de plågades ihjäl. Det var om möjligt ännu mera cyniskt än att ”bara” döda dem ”så snabbt som möjligt” Var döden i de kommunistiska arbetslägren mindre fasansfulla än döden i Auschwitz och Treblinka? På vilket sätt i så fall? Och var det en lindrigare ondska att mörda miljontals människor bara för att de var kulaker än att göra detsamma bara för att de var judar?

  Man skulle faktiskt kunna argumentera att kommunisterna var ännu värre än nazisterna eftersom de förra mördade ännu flera än de senare. Nazisterna slog nämligen ihjäl någonstans kring tjugo miljoner oskyldiga människor på sin tid. Kommunisterna slog ihjäl flera än etthundratio miljoner dito!

  Men jag anför inte det argumentet. Orsaken till att kommunisterna har mördat ännu flera människor än nazisterna är blott och bart att det slumpade sig så att kommunisterna fick ta över befolkningsmässigt större länder än nazisterna fick! Mao Zedong mördade ännu flera människor än Stalin därför att hans Kina var befolkningsmässigt mycket större än Sovjetunionen. Stalin mördade ännu flera människor än Hitler därför att Sovjetunionen var mycket större än Tyskland. Hitler mördade många ännu flera människor än Pol Pot därför att Tyskland var mycket större än Kambodja. O.s.v. Om Hitler hade råkat komma till makten i Kina eller Ryssland hade han säkert mördat i stort sett lika många oskyldiga människor som Mao respektive Stalin.

  Det finns endast en anständig slutsats att dra av allt detta. Nazisterna och kommunisterna är moraliska jämlikar. De är precis lika onda bådadera!
  Last edited by henriku; 06-23-2022, 04:13 PM.
Working...
X