Announcement

Collapse
No announcement yet.

Terroristerna - vänsterns torpeder?

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Visa
Clear All
new posts

 • Terroristerna - vänsterns torpeder?

  Lars Vilk skriver här på Newsmill [Jag skrev ursprungligen denna essä som ett inlägg på debattsajten Newsmill i början av år 2010.] - om hoten mot sitt liv som han ständigt får uppleva från militanta islamister världen runt, föranledda av sin berömda (eller ökända) ”rondellhund” - ett skämt som lär ha varit ett försök till religionskritik. Det är iögonfallande att åtskilliga av våra multikulturalister ursäktar de militanta islamisterna och istället fördömer Lars Vilk. Multikulturalisterna anser att det i första hand är Lars Vilk som har felat - genom att ha ”förolämpat” muslimerna.

  Lars Vilk är långt ifrån den enda västerlänningen som har varit med om detta fenomen. Åtskilliga västerlänningar har mördats av militanta islamister därför att de, västerlänningarna, ansågs av islamisterna ha ”förolämpat” Islam med uttalanden eller konstverk som ansågs ha ”smädat” den islamiska religionen. Och multikulturalisterna brukar mer eller mindre ta mördarnas parti. Åtminstone mumlar multikulturalisterna ofta något om att mordoffret hade gjort något dumt, när hon använde sig av sin yttrandefrihet eller sin konstnärsfrihet på ”fel” sätt. Det vore förnuftigare att tiga, säger multikulturalisterna mer eller mindre öppet. Och underförstått är att det vore mera moraliskt rätt att tiga istället för att drista sig till att kritisera några inslag i ett främmande folks religion.

  De som använder sig av sin grundlagsfäst yttrandefrihet till att kritisera inslag i Islam lämnas utan mycket till skydd mot terrorister. Enskilda poliser gör visserligen ett berömvärt jobb med att försöka skydda Lars Vilk och liknande modiga individer så gott de kan – men mig veterligen ställer etablissemanget inte upp med ordentliga resurser till skyddet av människor som hotas till livet sedan de utmanat de militanta islamisterna.

  Multikulturalisternas obenägenhet att försvara de som utmanar de militanta islamisterna ger upphov till en misstanke hos mig. Kan det vara så att multikulturalisterna gör det med flit? Kan det möjligen vara så att åtminstone somliga av multikulturalisterna egentligen vill att de som anses kritisera Islam skall mördas? Kan det vara så att de islamistiska terroristerna som försöker mörda Lars Vilk och andra mot Islam kritiska individer, helt enkelt utgör vänsterns torpeder s.a.s.?

  Min idé är att multikulturalisterna tillhör vänstern. De flesta multikulturalister lär vara socialister av olike schatteringar. Och socialisterna har länge ogillat de borgerligas ideologiska motstånd mot socialismen. Socialisterna har länge försökt att skrämma sina motståndare till tystnad - genom att utmåla alla som motsätter sig socialismen som varande nära nog moraliska monster. Jag minns t.ex. att ledande socialister på 1970-talet jämförde liberalen Milton Friedman med Pinochet - och rentav med Hitler. Men socialisterna i Sverige har än så länge inte vågat ta steget att tysta socialismens motståndare medfysiskt våld. Det skulle se för illa ut i ett samhälle som det moderna Sverige - ett samhälle där de svagas rätt att yttra sig, åtminstone tills nyligen, har ansetts vara helig.

  Jag misstänker därför att åtskilliga vänstermänniskor idag innerst inne är glada för att de islamistiska terroristerna dyker upp och ”gör jobbet” åt dem, socialisterna, - d.v.s. gör jobbet att med våld försöka tysta sådana självständiga opinionsbildare som Lars Vilk.

  En svaghet med min hypotes kan sägas vara att Lars Vilk själv betonar att han inte har någon bestämd politiskt hemvist - så han är inte en uttalad antisocialist (Om jag har förstått Vilk rätt d.v.s. -jag hoppas verkligen att jag inte sätter ord i hans mun). Så varför skulle socialisterna ha något horn i sidan mot Lars Vilk?

  Men det kan ju vara så att socialisterna helt enkelt bara inte gillar Lars Vilks orädda självständighet och civilkurage - trots att han än så länge inte använder sig av dessa fina karaktärsegenskaper för att starta ett angrepp på just socialismen. Kanske socialisterna räknar med att Lars Vilk är ett potentiellt hot mot den politiskt korrekta socialismen, i och med att han har visat att han besitter integritet och civilkurage? Kanske de vänsterinriktade multikulturalisterna av det skälet tänker bara sitta med händerna i kors medan islamistiska terrorister ”löser problemet” åt dem - d.v.s. problemet som består av existensen av orädda frifräsare som Lars Vilk?

  Är detta en löjlig ”konspirationsteori” som jag har kokat ihop?

  Nå, lägg här märke till att jag inte förutsätter att vänstermänniskorna behöver utföra någraaktiva intriger och ”dirty tricks”. Jag säger ju inte att jag misstänker att några svenska multikulturalister har åkt till Mellanöstern i syfte att rekrytera några lönnmördare, som sedan skulle ta sig till Sverige för att ”ta itu” med Lars Vilk och liknande individer. Nej, jag hypotiserar bara att kanske en del multikulturalister har följt utvecklingen från långt håll, och att de sittande trygga bakom sina skrivbord har observerat att när Lars Vilk och liknande individer har misshagat Islamisterna, så har det efter ett tag dykt upp terrorister som gett sig på dessa Islams kritiker. Och då kanske multikulturalisterna har lutat sig tillbaka i sina stolar och sagt till sig själva ”Jamen, det här är ju jättebra! Vilken tur att dessa islamistiska terrorister dyker upp och gör det som jag alltid har drömt om att göra själv - men aldrig har vågat!”

  Är detta min hypotes bara en elak nidbild av multikulturalisterna? Multikulturalisterna kan då enkelt bevisa att så inte är fallet genom att gå till verket och börja försvara Lars Vilk och de övriga modiga individerna som inte gör annat än använder sig av sin grundlagsfäst yttrandefrihet! De som dristar sig till att kritisera inslag hos Islam är verkligen i behov av mera skydd mot de islamistiska terroristerna och lönnmördarna!

  Vart tog förresten den där av socialisterna omskrivna solidariteten med de svaga vägen?
  henriku
  Senior Member
  Last edited by henriku; 02-23-2020, 08:50 AM.
Working...
X