Announcement

Collapse
No announcement yet.

Dålig idé att avskaffa polisen?

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Visa
Clear All
new posts

 • Dålig idé att avskaffa polisen?

  Antalet mord i den amerikanska storstaden Minneapolis ser ut att ungefär fördubblas i år jämfört med förra året. Detta ser ut att vara en del av resultatet av den demokratiska majoriteten av stadsstyrelsens beslut att ta bort anslagen till polisen (det kallades "defund the police" på det engelska språket). Nu måste stadsstyrelsen i Minneapolis kalla in poliser från andra städer för att täcka upp bortfallet av egna poliser. Det verkar som om socialarbetare inte räcker för att hålla våldsbrottsligheten och buset tillbaka. Frågan är om politikerna i USA (och Sverige) klarar av att lära sig en läxa av de dåliga erfarenheterna? Här är en länk från Zerohedge:
  https://www.zerohedge.com/political/...=zh_newsletter

 • #2
  Fick slå upp vad tanken bakom "defunding police" egentligen betydde:

  "While while some organizations are indeed calling for the abolishment or dismantling of police altogether, "defunding the police" simply means reducing police department budgets and redistributing those funds towards essential social services that are often underfunded, such as housing, education, employment, mental ..."

  Tydligen sossetänk!

  Är väl i princip så vi gjort i Sverige men här inte talat om det för medborgaren.

  Hur en begränsad resurs ska fördelas är ofta en politiskt inflammerad prestigefråga där det rationella får stryka på foten ävensom alla är överens om att skatten ej ska höjas.
  Last edited by Ringaren; 11-13-2020, 10:33 AM.

  Comment


  • #3
   Svar till kommentar #2: Politiker och väljare behöver alltid rationella principer för att vägleda dem när de måste göra prioriteringar i politiken - t.ex. ifråga om hur begränsade skattemedel skall fördelas mellan på olika politiska uppgifter. Den viktigaste principen av dem alla är den om vad statens (och kommunernas/landstingens) yttersta mål ska vara. Skall staten syfta till att skydda medborgarnas rätt till liv, frihet och egendom. Eller skall staten syfta till att främja den där gummiparagrafen "allmännyttan" - som kan bestå av i stort sett vad som helst?

   Comment


   • #4
    henriku

    Nu förstår jag inte hur du menar ?
    varför skulle det vara en dålig idé att avskaffa polisen ?
    Vi behöver ingen socialism och ingen skatt och därför behöver vi ju heller inga poliser.

    De som vill ha poliser kan avlöna dessa privat med egna medel , men jag vill inte att staten ska stjäla mina pengar bara för att någon anser sig behöva en polis.

    Comment


    • #5
     Svar till kommentar #4:

     Du är uppenbarligen en anarkist, Weasel. Jag har förklarat i tämligen ingående detalj varför anarki är en helt feltänkt politik i ett antal längre debattinlägg i det här forumet. T.ex. här: Kapitalismen är överlägsen den nyliberala anarkin och Nyliberalerna är frihetens dödgrävare och Nyliberalerna versus objektivisterna . Jag hänvisar dig till dessa debattinlägg om du vill se varför jag förespråkar att det skall finnas en statsapparat med en statlig polis.

     För övrigt kan du också läsa om varför jag håller med dig om att vi inte ska ha tvångsmässiga skatter - i detta inlägg och även här .

     Comment


     • #6
      Originally posted by Weasel View Post
      henriku

      varför skulle det vara en dålig idé att avskaffa polisen ?.
      Därför att det innebär att kriminella gäng kan överta samhället. Punkt slut.

      Comment


      • #7
       Originally posted by Filip Björner View Post

       Därför att det innebär att kriminella gäng kan överta samhället. Punkt slut.
       Jo. Och dessutom skulle de initialt anständiga medborgarna komma att likna gangsters själva då de i desperation försökte försvara sig själva mot de kriminella gängen på egen hand. De där "privata beskyddarorganisationerna" som somliga nyliberaler pladdrar om skulle inte gå att skilja från gangstergäng. Om varje enskild medborgare blir "sin egen polis" kommer varje enskild medborgare att bli en gangster - även om hon inte egentligen vill det. Det ligger bara i våldets och förnuftets (felbarheten d.v.s.) natur.

       Comment

       Working...
       X