Announcement

Collapse
No announcement yet.

Alzheimerforskningen -- Bättre sent än aldrig

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Visa
Clear All
new posts

 • Alzheimerforskningen -- Bättre sent än aldrig

  Inom Alzheimerforskningen har det länge funnits ett huvudspår som har haft liten konkurrens. Dvs., forskningen har i realiteten saknat den bredd som bör känneteckna fri och kreativ forskning. Nu har detta problem börjat erkännas av allt fler. I den här artikeln kan du läsa om lovande forskning, som det borde ha storsatsats på för länge sedan:
  https://www.statnews.com/2019/06/25/alzheimers-cabal-thwarted-progress-toward-cure/

  Fri forskning borde alltid vara att föredra framför politiskt styrd forskning. Det är det moraliskt rätta alternativet. Forskning ska inte baseras på pengar som stjäls från skattebetalarna, och inriktningen ska inte styras av politiska beställningar. När det sker så får vi avarter som Rasbiologiska Institutet och FN:s klimatpanel. De förhindrar fri forskning och öser pengar över pseudovetenskaper som eugenetiken och intrinsikal alarmism.
  Men, det är inte enbart frihet som krävs för att forskningen ska bli bra. Förnuft och omdöme är också viktigt. Ibland är det så illa att många människor tänker snett samtidigt och kväver konkurrerande forskning genom mobbning. Läsningen som erbjuds i länken ovanför exemplifierar detta, och den mobbningen har resulterat i att många människor har lidit och dött i onödan. Dessbättre ser det ut som om grundforskningen breddas utifrån rationella kriterier nu.
Working...
X