Announcement

Collapse
No announcement yet.

Vaccinutveckling mot Covid-19

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Visa
Clear All
new posts

 • Vaccinutveckling mot Covid-19

  Israeliska forskare har nu ett hopp om att få fram ett fungerande vaccin inom bara loppet av några få veckor. Källorna: 1) Världen idag. 2) Expressen.
  Om Israel lyckas med detta, så ska det bli intressant att se om islamisterna i Iran och i andra länder kommer att bojkotta medicinen. Om det är så att de anser att Israel är ondskan själv och till varje pris måste bojkottas, så tänker de väl hålla sig till den linjen? Eller?

  Ett brittiskt team har ännu tidigare utvecklat ett test som har varit framgångsrikt på djur. De tror att ett vaccin kan tas fram till sommaren.

  Flera andra team i världen arbetar med saken, exempelvis Johnson & Johnson och ett team i Australien vid universitetet i Quensland. I Frankrike lyckades man vid Institute Pasteur att isolera stammar av viruset från tidigt insjuknade patienter. Ett samarbetsprojekt har inletts mellan CEPI (i Oslo) och GSK (i London).


  Antivirusmedel
  En del läkare och andra bedömare anser att det på sikt är bättre om antivirusmedlen utvecklas vidare istället för framtagning av nya vacciner. De påpekar att vaccin alltid är problematiskt eftersom virus muterar. En del är också oroade över bieffekter, som de som fanns för vaccinet mot svininfluensan.
  Men, vaccin och antivirusmedel behöver ingalunda utesluta varandra.
  Last edited by Filip Björner; 03-04-2020, 03:19 AM.
Working...
X