Announcement

Collapse
No announcement yet.

Dödligheten i Covid-19

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Visa
Clear All
new posts

 • Dödligheten i Covid-19

  Vi kan inte lita på siffrorna från Kommunistkina; men de officiella siffrorna därifrån är ändå vad vi har att utgå ifrån i alla slags uträkningar vi kan göra. Än mindre kan vi "lita" på siffrorna från Iran. Där släpps patienter för tidigt ut från sjukhusen och dödstalen är skyhöga i jämförelse med de siffror som anges för antalet smittade.

  Just nu -- dvs. för några minuter sedan, den första mars kl 17:41 -- är de officiella siffrorna från CSSE 87 464 smittade, 2 990 avlidna och 42 670 friskförklarade. Utifrån det kan vi räkna ut ett golv och ett tak, dvs. hur många procent som faktiskt minst avlider respektive hur många procent som kanske kan avlida.
  Det är tillsammans 45 660 personer som antingen har friskförklarats eller avlidit. Av dem utgör andelen avlidna lite mer än 6,5%. Det är alltså taket som vi nu ser. Så stor procentandel kan som högst avlida.
  Det är 87 464 totalt smittade personer. Av dem utgör andelen avlidna lite mer än 3,4%. Det är alltså golvet som vi nu ser. Så stor procentandel avlider de facto som minst.

  Golvet är 3,4% och taket är 6,5%. Däremellan någonstans kommer vi i slutändan att få se procentsatsen för alla avlidna när epidemin väl är över.

  Och i en annan tråd fortsätter vi att bevaka den dagliga utvecklingen.

 • #2
  Golvet är fortfarande 3,4% och taket har sjunkit till 6,3%.

  Räknat på dessa siffror: 90 306 smittade. 3 085 avlidna och 45 581 friskförklarade.

  Comment

  Working...
  X