Announcement

Collapse
No announcement yet.

Vad bör regeringen göra mot Covid-19?

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Visa
Clear All
new posts

 • Vad bör regeringen göra mot Covid-19?

  1) Stefan Löfven bör ringa till den största testkit-tillverkaren i Sydkorea och säga: Skicka hit några experter som hjälper oss att omedelbums smälla upp en stor fabrik för jätteproduktion av testkits någonstans här i Sverige. Ni får 10 miljarder kronor som tack för hjälpen.

  "The South Korean company Kogenebiotech developed a clinical grade, PCR-based SARS-CoV-2 detection kit (PowerChek Coronavirus) on 28 January 2020.[77][78] It looks for the "E" gene shared by all beta coronaviruses, and the RdRp gene specific to SARS-CoV-2.[79] Other companies in the country, such as Solgent and Seegene, also developed versions of clinical grade detection kits, named DiaPlexQ and Allplex 2019-nCoV Assay, respectively, in February 2020."
  Saxat härifrån: https://en.wikipedia.org/wiki/COVID-19_testing

  Sveriges huvudstrategi bör snarast ändras tillbaka till att samtliga smittade ska spåras. Alla som har eller kan tänkas ha haft kontakt med smittade måste testas och isoleras.

  Vi andra, som nu sitter hemma isolerade med vanliga flunsan eller med förkylning, måste också testas. De av oss som inte har Covid-19 måste få återgå till våra arbetsplatser, under förutsättning av att de är igång. (Jag är själv just nu ett exempel på en sådan person, som gärna snarast möjligt vill återgå till mitt nattarbete som stationsvärd i tunnelbanan, förutsatt att min torrhosta som 1177-personalen har bett mig stanna hemma för, inte är Covid-19. Alla vi som kan jobba och göra nytta nu behövs ju.)

  2) Stefan Löfven bör utnämna en nationell samordnare --- (Inte Tegnell eller någon idiot från Folkhälsomyndigheten, utan en driftig person från ledningen i något svenskt industriföretag) --- som får i uppdrag att kontakta Peab, Skanska NCC och andra stora byggbolag, och ta in konsulter i en grupp från dem, tillsammans med några vårdkonsulter från några regionsjukhus. Sedan sätter de igång och smäller upp baracker (av byggbaracktyp, fast även transportcontainrar kan fungera om det finns för få baracker) och inreder dem med isolation, sjukhussängar, specialventilation och med steril akututrustning i stand by-läge. De bör smällas upp så nära som möjligt vissa utvalda regionsjukhus och andra bra vårdenheter. På det sättet belastas inte de sjukhusens personal förrän patienter strömmar till, och de kan göra vårdinsatser utan att allt för mycket belasta sjukhusens inre rutiner och material. Exempel på orter med regionsjukhus är Umeå, Örebro och Lund. Stockholms Län behöver minst två barackbyar för ändamålet, en i norr och en i söder.

  3) Samordnaren får dessutom i uppdrag att snabbt upprätta så många test-drive throughs som möjligt runt om i Sverige, varav i första hand för bilister. Samtidigt tas alla hinder för bilism som biltullar bort. Även i urbana miljöer bör teststationer upprättas utomhus, som människor kan gå igenom utan att behöva stå tät intill varandra.

  Detta är den enda vettiga strategin för att bekämpa Covid-19, åtminstone fram tills dess att ett dugligt vaccin tagit fram.
Working...
X